Vergroot het psychosociaal welbevinden van je medewerkers via de werkbaarheidscheques 

Attentia helpt je graag!

Met de werkbaarheidscheques kan je als eenmanszaak, KMO of grote onderneming in 2022 tot € 10.000 steun krijgen om de werkbaarheid van je organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. 

Het doel van de cheques is de arbeidsomstandigheden in je organisatie duurzaam te verbeteren en het psychosociaal welbevinden van je medewerkers te vergroten. 

Attentia helpt je hierbij graag. Zo kan je de cheques bijvoorbeeld concreet inzetten voor een risicoanalyse psychosociaal welzijn of voor individuele coaching van je medewerkers.  

 

Risico-analyse psychosociaal welzijn m.b.v. de KOPE-tool 

Als onderneming ben je volgens de Welzijnswet verplicht de psychosociale risico’s in je organisatie te analyseren. 

Als kmo tot 50 werknemers kan je hiervoor beroep doen op onze KOPE-tool. Op basis van deze vragenlijst, ingevuld door werkgroepen die je zelf samenstelt, formuleert onze preventieadviseur psychosociale aspecten samen met jou een actieplan. 

Interesse? Vraag een offerte aan via wellbeing@attentia.be. 

Je kan deze tool ook als doe-het-zelf methode inzetten. Attentia bezorgt je dan een template en video zodat je zelf aan de slag kan. Kmo’s die klant zijn bij Attentia Preventie & Bescherming krijgen deze template gratis, als onderdeel van de basisdienstverlening binnen hun pakket. 

 

Individuele coaching van je medewerkers 

Ook voor individuele begeleiding van werknemers met psychosociale of stressgerelateerde problemen kan je bij Attentia terecht met de werkbaarheidscheques.  

Het kan gaan over stress, burn-out, conflicten, moeilijkheden om met veranderingen om te gaan, balans tussen werk en privé en het verwerken van emotionele problemen. 

Onze experten zetten hierbij in op herkenning en erkenning van problematische factoren, het vergroten van de motivatie tot gedragsverandering, het vooropstellen van haalbare doelen en het op gang brengen van cognitieve en gedragsmatige veranderingen. 

We maken een onderscheid tussen coachings die betrekking hebben op het functioneren in de job en coachings die betrekking hebben op het persoonlijk welzijn van de medewerker: in het eerste geval ontstaat de coachingvraag vanuit specifieke verwachtingen van de leidinggevende of werkgever (zoals communicatievaardigheden, een moeilijke samenwerking of een gebrek aan initiatief), in het tweede geval is er geen nauwe betrokkenheid van de werkgever en staat louter het welzijn van de medewerker centraal (denk aan veerkracht, stressmanagement en work-life balans).  

Aangezien elke coachingvraag uniek is, zullen ook het traject en de duur van de gesprekken telkens anders zijn. Dit wordt bij aanvang van het traject overeengekomen. De coachings kunnen doorgaan in de Attentia-kantoren, online of in je eigen bedrijf. 

 

 
Meer weten?  
Disclaimer: Attentia is geregistreerd dienstverlener en kan je op verschillende vlakken bijstaan.
Om gebruik te maken van de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille dien je een aanvraag in via de online applicatie van ESF-Vlaanderen.
Elke aanvraag wordt individueel beoordeeld.