Flexibel verlonen, hoe begin ik eraan als kmo? 

Ontdek de mogelijkheden

Als kmo ben je misschien al langer overtuigd van de voordelen van flexibel verlonen. Jouw medewerkers hebben de vrijheid om zelf hun loonpakket samen te stellen en jij profileert je als aantrekkelijke werkgever zonder dat dit voor een hogere loonkost zorgt. 

Maar hoe begin je hier nu aan? En is het niet complex en duur om op te zetten? 

Niet als het van Attentia afhangt! Speciaal voor kmo’s ontwikkelden we 2 laagdrempelige en budgetvriendelijke formules, zodat je makkelijk en snel op de boot van flexibel verlonen kunt springen.  

1. Het fietsplan 

Wil je als kmo laagdrempelig starten met flexibel verlonen, focus dan op één voordeel en kies voor ons fietsplan.  

Cijfers tonen aan dat de bedrijfsfiets aan een steile opmars bezig is: in 2021 was het het vaakst aangeboden voordeel en het staat ook stevig in de top vijf van meest gekozen opties.   

De reden? Een fiets is fiscaal interessant aangezien je medewerker er geen RSZ of belastingen op betaalt én de gemiddelde prijs bedraagt al gauw zo’n 3.500 euro, een bedrag dat veel mensen niet zomaar zelf in één keer kunnen neertellen. Dankzij de leasingformule zijn ook verzekering, onderhoud en pechverhelping inbegrepen. 

Bovendien wonen de meeste medewerkers van kmo’s in de omgeving van hun werk, waardoor een fiets voor hen een extra aantrekkelijk voordeel is.  

2. Het ‘KMO Flex’-pakket 

Wil je meer aanbieden dan enkel een fiets, dan is ons ‘KMO Flex’-pakket de ideale formule voor jouw kmo. Hierin bieden we een beperkt aantal voordelen aan, geselecteerd op basis van hun aantrekkelijkheid én hun eenvoudige implementatie. Want naast het financiële en fiscale voordeel voor jou en je medewerker, wil je de extra administratie hierrond uiteraard zo veel mogelijk beperken.  

In ruil voor bijvoorbeeld een eindejaarspremie of een eenmalig voordeel zoals een bonus kan je medewerker o.a. kiezen uit deze voordelen:  

  • De fietslease (zie uitleg hierboven) 
  • Multimedia zoals smartphones en tablets of laptops:
    Het voordeel van deze keuze is dat er een laag voordeel van alle aard in rekening wordt gebracht in vergelijking met de werkelijke waarde. 
  • Een internetabonnement:
    Kiest je medewerker voor dit voordeel, dan kan je als werkgever de betaling van zijn of haar internetabonnement overnemen. Dit vraagt wel wat bijkomende administratie (er moet een overeenkomst tussen werkgever, werknemer en provider opgesteld worden), maar daartegenover staat een mooie hefboom qua koopkracht door het aanzienlijk verschil tussen werkelijke waarde en lager forfaitair voordeel van alle aard. Bovendien kan dit voordeel gebeurlijk zelfs voor één jaar gelden.  
  • Een verzekering Ambulante Zorgen:
    Deze verzekering voorziet een globale dekking voor het gezin van je medewerker op vlak van medische kosten, tandzorg en brillen. Medewerkers kunnen bovendien jaarlijks zelf het terugbetalingsplafond kiezen.  

Het lijkt in eerste instantie misschien veel werk om dit voor iedere medewerker uit te pluizen en aan te passen, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. We beschikken over de nodige tools om het proces makkelijker te maken voor jou en werken bovendien met vaste partners op het vlak van multimedia, fietsleasing en verzekeringsproducten. 

Wil je meer weten over deze mogelijkheden ? Contacteer onze dienst Flexible Reward via onze Lead Consultant Flexible Reward Stefanie via Stefanie.Devestel@attentia.be