Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn kmo?

Home Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn kmo?

Een sociaal secretariaat is een perfecte aanvulling voor jouw kmo. Het ontzorgt je op vlak van je personeels- en loonadministratie, waardoor jij je kan focussen op de kernactiviteiten van je kmo. Maar hoe kies je nu het juiste sociaal secretariaat voor je kmo? Stel jezelf deze vier vragen in het zoeken naar de juiste partner:

Wat is voor jouw onderneming belangrijk?

Elk sociaal secretariaat zal ervoor zorgen dat de basiszaken die van hen verwacht worden in orde is. De lonen correct uitbetalen, vakantiegeld berekenen, … behoren tot die basiszaken. Maar zijn ze ook steeds op de hoogte van de snel veranderende sociale actualiteit? Krijg je bij specifieke vragen rond bijvoorbeeld ouderschapsverlof of educatief verlof altijd snel een antwoord? Doet je sociaal secretariaat proactief voorstellen die je groei bevorderen? Sta bij je keuze zeker even stil bij de zaken die voor jouw onderneming belangrijk zijn voor een goede samenwerking. Denk daarbij onder meer aan:

  • Hoe snel wil je een antwoord?
  • Vind je één aanspreekpunt belangrijk?
  • Hoe transparant en uitgebreid moet de rapportering zijn?
  • Zijn ze wel mee met de recentste wetgeving en hoe correct en stipt is hun service?
  • Wil je meteen alles of wil je zelf beslissen en modulair opbouwen?
  • Wil ik dat ze mijn onderneming door en door kennen en proactief voorstellen doen ter verbetering?

Dat zijn parameters die de onderlinge verschillen blootleggen en waaraan je duidelijker kan afwegen welk sociaal secretariaat voor jou de beste partner is.

Zoek referenties

Net zoals jouw klanten vaak aangeven dat ze eens bij vrienden en kennissen hebben rondgehoord naar bedrijven waarvan zij over de service tevreden zijn, kan jij ook in je zoektocht naar een sociaal secretariaat je oor te luisteren leggen bij bevriende ondernemers. Zij gaan een aantal elementen opsommen waarom zij net dat ene sociaal secretariaat hebben gekozen. Dat kan voor jou voldoende zijn om met datzelfde sociaal secretariaat in zee te gaan.

Anderzijds ken je alleen maar de beweegredenen van die vriend of kennis. De vraag die je je dan moet stellen is: zijn de beweegredenen van mijn kennis ook relevant voor mij? En wat als jouw noden misschien niet 100% overeenstemmen met zijn noden? Omdat je bijvoorbeeld in een andere fase zit met je kmo. Hij is misschien net opgestart terwijl jij al meerdere werknemers in dienst hebt. Vraag daarom ook referenties bij de sociale secretariaten die je overweegt. Op die manier kan je bij concullega’s eens horen hoe zij de samenwerking ervaren.

Doe deskresearch en vergelijk

Steek tijd in deskresearch. Dat kan door op hun websites uit te pluizen wat de verschillende sociale secretariaten aanbieden. Je ontdekt er de verschillende formules, of ze flexibel zijn en een oplossing op maat van jouw kmo kunnen aanbieden, en of ze gemakkelijk bereikbaar zijn – enkel tijdens de kantooruren of zijn de diensten digitaal.

Een goede tip is om je ook eens te verdiepen in de getuigenissen van klanten op de website. Daar vertellen verschillende bedrijven uit diverse sectoren met welke uitdaging ze werden geconfronteerd en hoe hun sociaal secretariaat daar een oplossing op bood. Ideaal om alle facetten van de organisatie te leren kennen.

Je kan eveneens de media doorzoeken om na te gaan of het sociaal secretariaat over de nodige expertise beschikt. Dat kan in specifieke vakbladen over HR, maar evengoed in vakmedia uit jouw sector. Want dan toont het sociaal secretariaat aan dat het de specifieke behoeften en vraagstukken waar kmo’s uit jouw sector mee worstelen, kent en een gepast antwoord kan geven.

Doe zelf de test

Of je nu voor de allereerste keer op zoek gaat naar een sociaal secretariaat of je al met eentje samenwerkt: het kan nooit kwaad om na te gaan of het een afdoend antwoord biedt op jouw behoeften. Sta daarom van tijd tot tijd eens stil bij de samenwerking en analyseer. Doe daarom regelmatig de test en ontdek of jouw sociaal secretariaat nog steeds voldoet.

Benieuwd hoe Attentia jouw onderneming kan ondersteunen?

Vraag hier advies