Veelgestelde Vragen

Home Veelgestelde Vragen

Hoe kies ik een sociaal secretariaat voor mijn kmo?

Een sociaal secretariaat is een perfecte aanvulling voor jouw kmo. Het ontzorgt je op vlak van je personeels- en loonadministratie, waardoor jij je kan focussen op de kernactiviteiten van je kmo. Maar hoe kies je nu het juiste sociaal secretariaat voor je kmo? Stel jezelf deze vier vragen in het zoeken naar de juiste partner:

Lees artikel

Waarom als kmo voor Attentia kiezen?

De eerste stappen in de ondernemerswereld heb je al even gezet. Met volle overgave. En daar pluk je nu de vruchten van, want de opdrachten komen vlot binnen. Maar hoe kan je verder groeien zonder het overzicht te verliezen, het welzijn van jouw medewerkers te vergroten, en in orde te blijven met alle wettelijke bepalingen op vlak van verloning en welzijn? Wij geven je vijf goede redenen waarom Attentia de ideale partner in crime is voor jouw groeitraject.

Lees artikel

Hoe bescherm ik als kmo mijn medewerkers tegen arbeidsongevallen?

Beter voorkomen dan genezen: met deze tips voor preventie en risicobeheersing beperk je het aantal arbeidsongevallen in jouw kmo.

Lees artikel

Een eerste medewerker: welke verplichtingen brengt dat met zich mee?

Een medewerker kost meer dan zijn loon. Naast de loonkosten, betaal je als werkgever ook verplicht sociale bijdragen op het brutoloon.

Lees artikel

Hoe stel je als kmo een arbeidsovereenkomst en -reglement op?

Je arbeidsovereenkomst en je arbeidsreglement zijn belangrijke afspraken tussen werkgever en medewerker. Wat moet er zeker in deze documenten staan?

Lees artikel

1 2