"Ik focus op mijn winkel. Attentia doet de rest."

Retailsector

Als ondernemer in de retailsector sta je voor een heleboel uitdagingen. De wetgeving is complex, winkelmedewerkers vallen soms (langdurig) ziek uit en het vergt veel energie om de juiste medewerkers te vinden en behouden. Daarnaast moet je je winkel draaiende houden. Zie jij het bos door de bomen nog?

Jouw specialiteit is het runnen van je winkel. Voor al de rest laat je je bijstaan door een expert die de retailsector van A tot Z kent. Met Attentia als partner ben je altijd wettelijk in orde en verhoog je het welzijn van je medewerkers, zodat ze zich meer en langer engageren voor jouw kmo.

Met andere woorden: jij focust je op je winkel, wij regelen de administratieve rompslomp en samen pakken we jouw uitdagingen aan. Deal?

Voor welke uitdagingen staat de retailsector?

Wetgeving en administratie

Je winkel helemaal in orde hebben, vergt tijd en kennis. Zo willen jouw medewerkers hun loon tijdig en correct op hun rekening zien staan en moet je telkens mee zijn met de wetgeving, die continu verandert.

Werknemers aan boord houden

De geknipte winkelmedewerker vinden is één, maar het is nog belangrijker om dat talent tevreden aan boord te houden. Je wil immers vermijden dat een medewerker die je helemaal opleidt, nadien naar een andere winkel vertrekt.

Langdurig zieke medewerkers

Steeds meer winkelmedewerkers blijven – soms langdurig – thuis door ziekte. Dat zorgt niet alleen voor kosten en minder rendement, maar ook voor extra administratie.

Vijf redenen waarom jij een HR en Well-being partner nodig hebt

5 redenen waarom Retail voor Attentia kiest

1. Een goede HR-partner bespaart je flink wat geld, en tegelijk kan jij je opnieuw focussen op je kerntaken.

2. Je HR-partner geeft advies in mensentaal op maat van jouw winkel, en zorgt dat je wettelijke documenten altijd in orde zijn. Zo is de kans op fouten kleiner en ben je optimaal voorbereid op eventuele controles.

3. Je HR-partner helpt je om medewerkers aan te trekken en te behouden, met een sterk welzijns- en loonbeleid.

4. Stress, langdurige afwezigheid en burn-out worden met een goed preventiebeleid tijdig in de kiem gesmoord.

5. Een goede HR-partner heeft aandacht voor het geluk en welzijn van jouw winkelmedewerkers, zodat zij op lange termijn tevreden blijven en met plezier komen werken.

Daarom kies je voor Attentia

Thuis in je sector

Attentia kent de retailsector door en door. Al onze oplossingen zijn op maat van retail en jouw winkel in het bijzonder.

Wij kennen jouw naam

Een vast contactpersoon beantwoordt al jouw vragen. Daarnaast krijg je toegang tot een ruim aanbod aan innovatieve digitale tools en onze expertise in tal van domeinen, zoals Payroll, Legal en Well-being.

Steeds up to date

Attentia kent altijd de laatste trends en ontwikkelingen en zorgt dat ook jij op de hoogte blijft.