Gezondheidstoezicht, risicobeheersing

Preventie en bescherming

Corona update:

Wist u dat het telewerken of combi-werken (thuis-bureau) een aangepaste manier van werken is en dus een nieuwe risicoanalyse vereist?
*Dit is immers een wettelijke verplichting. Zorg dat u hieraan voldoet gezien de strenge overheidscontroles.

Onze externe dienst voor preventie en bescherming op het werk is niet enkel verantwoordelijk voor het verplicht medisch toezicht, maar kan ook actief ingezet worden op het vlak van risicobeheersing. Onze 107 preventieadviseurs-geneesheren en 45 preventieadviseurs risicobeheersing staan u bij met advies, onderzoek en training op het vlak van: arbeidsveiligheid, industriële hygiëne en toxicologie, psychosociale aspecten van het werk, ergonomie, risicopreventie en corporate vitality (energie-en stressmanagement).

MAAK WERK VAN EEN VEILIGE WERKOMGEVING!

Ja, ik wens ook een duurzaam preventiebeleid voor mijn organisatie

 

Bij Attentia raden wij u aan om steeds te vertrekken vanuit uw risicoanalyses op vlak van veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk. Evalueer ook regelmatig en voer de nodige aanpassingen door. Hierna maakt u een preventieplan op met concrete actiepunten.

Vragen? Contacteer onze experten

Het organiseren en aanhouden van de coronamaatregelen is een echte uitdaging voor elke organisatie. De rol van de preventieadviseur is hierin cruciaal geworden. De steeds nieuwe maatregelen, onduidelijkheden en het omzetten van theorie in de praktijk maakt dat dit geen evidentie is.

Er rijzen dus ook vele vragen:

  • Welke preventiemaatregelen kan of moeten er toegepast worden?
  • Hoe stel ik een duurzaam preventiebeleid op?
  • Hoe zorg ik dat mijn organisatie klaar staat bij overheidscontroles?
  • Wat met internationale werkkrachten die ik tijdelijk wil inzetten?
  • Hoe kan ik als preventieadviseur een preventieve en coördinerende rol oppakken?
  • Wat is de rol van mijn bedrijfsarts in dit alles?

 

Weet dat: onze bedrijfsbezoeken gebeuren in alle veiligheid en met de nodige aandacht voor de corona voorzorgsmaatregelen.  Want de gezondheid en de veiligheid van uw medewerkers is onze eerste prioriteit.

Naast verplicht medisch onderzoek staan wij u ook bij op vlak van risicobeheersing.

Gezondheidstoezicht

Op zoek naar een partner die verder gaat dan de wettelijke verplichtingen rond gezondheidstoezicht? Bij Attentia stellen we alles in het werk om bovenal een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers te creëren. Met onze gratis tool kan u de medische onderzoeken voor uw werknemers eenvoudig en efficiënt inplannen.

Ontdek meer

Risicobeheersing

Risico’s beheersen en tot een minimum herleiden binnen uw bedrijf is een omvangrijke taak. Uiteraard wil u hierin verder gaan dan het naleven van de wettelijke verplichtingen rond preventie en bescherming.

Ontdek meer

Toegang tot uw online toepassingen

Inloggen  

Geen enkele update missen?