Nieuws

In de kijker Nieuws

Werkbaarheidscheques verlengd

Ook in 2022 kan je als werkgever gebruik maken van de werkbaarheidscheques. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist.

Lees artikel

Team in de kijker: de Attentia bedrijfsbezoekers

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het welzijn van uw medewerkers. Het succes van een KMO valt of staat natuurlijk met de inzet van medewerkers, en bovendien dient u conform te zijn met de arbeids- en sociale wetgeving. En dat is niet gemakkelijk, want de wetgeving evolueert razendsnel. De bedrijfsbezoekers van Attentia staan u hierin bij. Zij kijken na of u helemaal in orde bent, geven het nodige advies op maat van uw KMO en begeleiden u zodat u tijdens een controle van de inspectie nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Bedrijfsbezoekers Daisy Kaerts, Marleen Demurie en Julie Pouillon leggen uit wat ze voor u en uw KMO kunnen betekenen.

Lees artikel

Het nieuwe loonakkoord: wat betekent dit voor uw kmo en medewerkers?

Om de twee jaar moeten de sociale partners een interprofessioneel akkoord sluiten, maar het loonoverleg verliep deze keer erg stroef. Daarom nam de regering zelf het initiatief en legde ze de loonnorm vast op 0,4%. Tevens werd beslist dat bedrijven eenmalig een coronapremie van 500 euro aan hun medewerkers mogen uitkeren.

Lees artikel

Wacht niet tot 2026, vergroen uw wagenpark nu al

Eind mei kwam de regering tot een akkoord over de vergroening van de bedrijfswagens. Het streefdoel is om vanaf 2026 emissievrij te rijden. De komende maanden en jaren zullen wagens met een klassieke verbrandingsmotor (diesel en benzine) stelselmatig fiscaal minder aantrekkelijk worden, zal er meer ruimte zijn voor investeringen in laadpaalinfrastructuur en komt er een flexibeler mobiliteitsbudget.

Lees artikel

Nog tot 31/12 tot €10.000 financiering voor investering in welzijn op het werk

Tot einde 2021 kan u als werkgever een beroep doen op de werkbaarheidscheques om de werkbaarheid van uw organisatie te verbeteren. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2021 ingediend worden. Met de werkbaarheidscheques kan u uw organisatie klaarmaken voor de nieuwe werkplek en werken aan het psychosociaal welbevinden van uw medewerkers.

Lees artikel

Voel jij het ook al kriebelen?

Wil jij ook een succesvol ondernemer worden? Ben je overtuigd van Attentia en word je graag klant?

Bekijk hier de volgende stap.

Word klant