Nieuws

In de kijker Nieuws

Werkbaarheidscheques verlengd

Ook in 2023 kan je als werkgever gebruik maken van de werkbaarheidscheques. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist.

Lees artikel

O dennenboom, wat zijn uw takken… brandgevaarlijk

De eindejaarsperiode: overal wordt gezellige sfeerverlichting opgehangen en verrijzen vrolijk versierde kerstbomen. Soms ook brandbare, vlak naast de evacuatieweg in jouw bedrijfsgebouw. Maar met een goede risicoanalyse brand kan je de risico’s tot een minimum beperken. 

Lees artikel

Tijdelijke werkloosheid vanaf 1 juli 2022 – Wees voorbereid! 

Het eerste deel van het overzicht van de indexaties of CAO-loonsverhogingen voor februari 2022 , gerangschikt per paritair comité.

Lees artikel

Team in de kijker: de Attentia bedrijfsbezoekers

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het welzijn van uw medewerkers. Het succes van een KMO valt of staat natuurlijk met de inzet van medewerkers, en bovendien dient u conform te zijn met de arbeids- en sociale wetgeving. En dat is niet gemakkelijk, want de wetgeving evolueert razendsnel. De bedrijfsbezoekers van Attentia staan u hierin bij. Zij kijken na of u helemaal in orde bent, geven het nodige advies op maat van uw KMO en begeleiden u zodat u tijdens een controle van de inspectie nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Bedrijfsbezoekers Daisy Kaerts, Marleen Demurie en Julie Pouillon leggen uit wat ze voor u en uw KMO kunnen betekenen.

Lees artikel

Het nieuwe loonakkoord: wat betekent dit voor uw kmo en medewerkers?

Om de twee jaar moeten de sociale partners een interprofessioneel akkoord sluiten, maar het loonoverleg verliep deze keer erg stroef. Daarom nam de regering zelf het initiatief en legde ze de loonnorm vast op 0,4%. Tevens werd beslist dat bedrijven eenmalig een coronapremie van 500 euro aan hun medewerkers mogen uitkeren.

Lees artikel

1 2

Voel jij het ook al kriebelen?

Wil jij ook een succesvol ondernemer worden? Ben je overtuigd van Attentia en word je graag klant?

Bekijk hier de volgende stap.

Word klant