Nieuws

Attentia digitaliseert personeels- en loonadministratie met startmpleo

Met startmpleo krijgen ondernemers 1 platform voor alle HR-taken. Zo houden kmo’s meer tijd over voor hun core business.

Lees artikel

Mag u bij een bedrijfsevenement naar een Covidsafe-ticket vragen?

Momenteel geven de coronaregels over evenementen en het covidsafe-ticket aanleiding tot heel wat vragen en misverstanden. Voor toepassing op bedrijfsevenementen komt daar nog de specifieke privacywetgeving bij: een werkgever mag niet naar de vaccinatiestatus van de individuele werknemers vragen. Wat kan en mag je nu organiseren, en onder welke voorwaarden?

Lees artikel

Wilt u als onderneming uw vaccinatiegraad opvragen?

Wilt u als onderneming uw vaccinatiegraad opvragen, om indien nodig bijkomend te sensibiliseren? Dan kunt u deze sinds dinsdag 28 september via uw arbeidsarts of corona@attentia.be opvragen.

Lees artikel

Het nieuwe loonakkoord: wat betekent dit voor uw kmo en medewerkers?

Om de twee jaar moeten de sociale partners een interprofessioneel akkoord sluiten, maar het loonoverleg verliep deze keer erg stroef. Daarom nam de regering zelf het initiatief en legde ze de loonnorm vast op 0,4%. Tevens werd beslist dat bedrijven eenmalig een coronapremie van 500 euro aan hun medewerkers mogen uitkeren.

Lees artikel

Wacht niet tot 2026, vergroen uw wagenpark nu al

Eind mei kwam de regering tot een akkoord over de vergroening van de bedrijfswagens. Het streefdoel is om vanaf 2026 emissievrij te rijden. De komende maanden en jaren zullen wagens met een klassieke verbrandingsmotor (diesel en benzine) stelselmatig fiscaal minder aantrekkelijk worden, zal er meer ruimte zijn voor investeringen in laadpaalinfrastructuur en komt er een flexibeler mobiliteitsbudget.

Lees artikel

1 2 3 4

Voel jij het ook al kriebelen?

Wil jij ook een succesvol ondernemer worden? Ben je overtuigd van Attentia en word je graag klant?

Bekijk hier de volgende stap.

Word klant