Nieuws

Nieuws

Team in de kijker: de Attentia bedrijfsbezoekers

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het welzijn van uw medewerkers. Het succes van een KMO valt of staat natuurlijk met de inzet van medewerkers, en bovendien dient u conform te zijn met de arbeids- en sociale wetgeving. En dat is niet gemakkelijk, want de wetgeving evolueert razendsnel. De bedrijfsbezoekers van Attentia staan u hierin bij. Zij kijken na of u helemaal in orde bent, geven het nodige advies op maat van uw KMO en begeleiden u zodat u tijdens een controle van de inspectie nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Bedrijfsbezoekers Daisy Kaerts, Marleen Demurie en Julie Pouillon leggen uit wat ze voor u en uw KMO kunnen betekenen.

Lees artikel

Kmo’s kiezen massaal voor flexibel verlonen: vooral fiets is populair

Flexibele verloning is een onmisbaar argument geworden voor rekrutering en retentie. Niet alleen de grote ondernemingen bieden het aan, ook kmo’s hebben steeds meer interesse in de voordelen van een goed doordacht cafetariaplan. Bij het opstellen van een pakket helpt Attentia klanten om opties te kiezen die werkbaar en duidelijk zijn, en die binnen het beschikbare budget van de kmo passen. Cijfers tonen aan dat vooral de bedrijfsfiets aan een flinke opmars bezig is.

Lees artikel

Maximaal 1 terugkeerdag per week verlengd t.e.m. 19 december 2021

Sinds 20 november 2021 geldt dat de verplichting tot telethuiswerk bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten, voor alle personen bij hen werkzaam, ongeacht de aard van hun arbeidsrelatie, tenzij dit onmogelijk is omwille van de aard van de functie of de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten of de dienstverlening.

Lees artikel

Nieuwsbericht KMO nieuwe wetgeving

Op 1 januari 2022 treedt het nieuw KB Bedrijfsbezoeken en Beleidsadvies in werking. Dit betekent dat het bezoek door Attentia wordt aangevuld met enkele bijkomende verplichtingen. We zetten voor u even de belangrijkste wijzigingen op een rij voor ondernemingen die niet beschikken over een interne preventieadviseur niveau I of II

Lees artikel

De verplichte telewerkaangifte staat online

Zoals aangekondigd in ons nieuwsbericht “Toelichting bij de verplichte aangifte met betrekking tot telewerk” van 23 november 2021, staat de onlinedienst voor de verplichte telewerkaangifte nu beschikbaar op de portaalsite van de RSZ, waar u ook meer informatie vindt over deze verplichting tot telewerkaangifte en de concrete toepassingsmodaliteiten

Lees artikel

1 2 3 9

Voel jij het ook al kriebelen?

Wil jij ook een succesvol ondernemer worden? Ben je overtuigd van Attentia en word je graag klant?

Bekijk hier de volgende stap.

Word klant