Mijn eerste medewerker

Van ondernemer tot werkgever: wij begeleiden uw groeitraject!

Klaar om uw eerste medewerker aan te werven?

Uw kmo groeit? Dan heeft u wellicht nood aan versterking. Wat moet u allemaal regelen wanneer u voor de eerste keer personeel wil aanwerven? Met welke kosten moet u rekening houden?

Een eerste medewerker brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee: het bepalen van een loon, het opstellen van een arbeidsreglement, het betalen van sociale bijdragen, … U hoeft dit gelukkig niet alleen te doen!

Contacteer ons   Sluit zelf volledig digitaal aan  

Uw eerste medewerker, wat moet u in orde brengen?

Proficiat, u hebt de geschikte kandidaat voor uw kmo gevonden! Nu kan het echte werk beginnen. Attentia zorgt ervoor dat u volledig klaar en wettelijk in orde bent voor de eerste werkdag van uw eerste medewerker.

1. Vraag een RSZ-nummer aan

Voor u iemand in dienst neemt, moet u zich als werkgever inschrijven bij de Rijksdienst Sociale Zekerheid. Na inschrijving ontvangt u een RSZ-nummer. Dit kan u zelf regelen of u kan dit overlaten aan Attentia.

2. Regel een arbeidsongevallenverzekering

U bent verplicht om een arbeidsongevallenverzekering te nemen. Zo krijgt uw medewerker een gewaarborgde vergoeding na een arbeidsongeval of een ongeval op weg naar het werk, mocht hij of zij het werk niet meteen kunnen hervatten.

3. Sluit aan bij een vakantiefonds

Als uw arbeiders in dienst neemt, moet u zich aansluiten bij een vakantiefonds. Op deze manier ontvangen zij hun vakantiegeld.

4. Stel een arbeidsreglement op

Zodra u één medewerker in dienst heeft, bent u verplicht een arbeidsreglement te hebben. Ook hier kan Attentia u bij begeleiden, of u zelfs een volledig correct reglement aanleveren.

5. Maak een arbeidsovereenkomst

Bij een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur met betrekking op een voltijdse tewerkstelling, is een schriftelijke arbeidsovereenkomst niet verplicht. Attentia raadt dit echter altijd aan en dit is iets dat wij voor u kunnen opstellen

6. Contacteer een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming

Elke werkgever moet een dienst voor preventie en bescherming hebben. Ofwel pikt u dit intern op, ofwel laat u zich extern helpen, zoals door Attentia.

7. Bekijk of verminderingen op loonlasten mogelijk zijn

Bovenop het loon van uw medewerker, betaalt u ook werkgeversbijdragen. Bij uw eerste medewerker zijn er grote kortingen mogelijk, niet alleen op het gebied van sociale zekerheid, ook fiscaal.

8. Doe een Dimona-aangifte

Een Dimona-aangifte is een elektronische melding waarmee u elke indiensttreding en uitdiensttreding aangeeft bij de RSZ. Deze aangifte moet volledig in orde zijn voor uw medewerker start. Attentia neemt deze formaliteit graag van u over.

Hoeveel kost een werknemer?

Bereken met onze calculator hoeveel een medewerker uw bedrijf zal kosten en stel het ideale loonpakket samen.

Simuleer hier snel en eenvoudig  

Geen idee waar te beginnen?

Attentia is er om u bij iedere stap optimaal te ondersteunen en begeleiden!

In ons gratis e-book voor kmo’s leest u alles wat u moet weten voor u een eerste medewerker aanwerft. Van het samenstellen van een aantrekkelijk salarispakket over het creëren van een veilige en gezonde werkplaats tot de financiële steun waarvan u kunt genieten.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom bij Attentia aansluiten?

Vlag icoon

Persoonlijke begeleiding

Uw vaste contactpersoon regelt alles en staat altijd voor u klaar.

Leren icoon

Kennis van jouw sector

Elke sector vraagt specifieke kennis. Die hebben wij in huis.

Hart icoon

One stop-shop

Terwijl u van uw business een succes maakt, regelen wij al de rest.

Start je zaak

Digitaal aansluiten

Aansluiten bij Attentia doe je nu online, dat is snel en eenvoudig. 

Lime logo

“Als start-up gaat uw focus volledig naar groei. Dan bent u blij met een partner voor preventie en bescherming op wie u kan vertrouwen om in orde te zijn met alle sociale wetgeving.”

Romain Dekeyser - Sr Operations Manager Benelux bij Lime

Lees meer
eccelenza logo

“Attentia speelt kort op de bal. Dat is van levensbelang in de horeca.”

Matthieu Spruytte - personeelsmanager Eccellenza

Lees meer

U onderneemt - Attentia doet de rest

Payroll

De juiste medewerkers aanwerven? Met een te laag loon zal dat niet lukken, maar een te hoog loon zet financiële druk op uw kmo. Daarom stellen onze experts samen met u een interessant, marktconform loonpakket op.

Bekijk  

Preventie & Bescherming

Van zodra u een eerste medewerker onder uw vleugels hebt, heeft u bepaalde verplichtingen. Zo is het wettelijk verplicht om een preventieadviseur aan te stellen. Onze externe dienst voor preventie en bescherming op het werk zorgt ervoor dat uw medewerkers floreren in een veilige en vitale werkomgeving.

Bekijk  

Personeel aanwerven?

Wij zorgen dat de aanwerving van uw eerste werknemers op rolletjes verloopt.

Contacteer ons   Of sluit zelf volledig digitaal aan