Eerste medewerker

Van ondernemer tot werkgever: wij begeleiden jouw groeitraject

Je eerste werknemer aan boord halen? Da’s echt een job voor ons!

Het gaat goed en je zaak groeit? Dan is het misschien wel tijd om een eerste werknemer aan te werven. Bij zo’n stap komen heel wat dingen op je af, maar je zet ‘m gelukkig niet alleen. Attentia zorgt er voor dat je volledig klaar en wettelijk in orde bent om je eerste werknemer te verwelkomen.

Contacteer ons  

1. Vraag een RSZ-nummer aan

Voor je iemand in dienst neemt, moet je als werkgever ingeschreven zijn bij de Rijksdienst Sociale Zekerheid. Daarna ontvang je een RSZ-nummer.

2. Regel een arbeidsongevallenverzekering

Dit is een verplichting. Indien je medewerker na een arbeidsongeval of een ongeval naar/van het werk arbeidsongeschikt is, garandeert dit een gewaarborgde vergoeding.

3. Sluit aan bij een vakantiefonds

Deze aansluiting gebeurt automatisch op basis van de 1ste aangifte die gedaan wordt bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

4. Stel een arbeidsreglement op

Dit document omschrijft oa de arbeidsvoorwaarden, de wederzijdse rechten en plichten, informatie over vakantie aanvraag- en toekenning, … en is verplicht vanaf 1 medewerker. We kunnen je hier bij helpen, of een volledig correct reglement aanleveren.

5. Maak een arbeidsovereenkomst

Een schriftelijke arbeidsovereenkomst is niet verplicht bij een voltijdse betrekking van onbepaalde duur. We raden dit echter wel aan, en kunnen dit voor je opstellen

6. Sluit je aan bij een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk

Deze dienst helpt je om de gezondheid, veiligheid en welzijn van je medewerkers te verzekeren en te verbeteren. Vanaf 1 medewerker is een aansluiting wettelijk verplicht. Bij Attentia gaan we graag een stap verder, en helpen je daarnaast ook met het vergroten van het ‘werkgeluk’ van je medewerkers.

7. Bekijk of verminderingen op loonlasten mogelijk zijn

Bovenop het loon van je medewerker, betaal je ook werkgeversbijdragen. Maar goed nieuws! Bij je eerste medewerker krijg je hiervoor stevige kortingen, niet alleen op het gebied van sociale zekerheid, ook fiscaal.

8. Doe een Dimona-aangifte

Dit is een elektronische melding waarmee je elke indiensttreding en uitdiensttreding aangeeft bij de RSZ. Deze aangifte moet in orde zijn voor je medewerker start.

9. Neem contact op met Attentia

Wij zorgen voor alles.

Contacteer ons  

Waarom bij Attentia aansluiten?

Persoonlijke begeleiding

Je vaste contactpersoon regelt alles en staat altijd voor je klaar.

Kennis van jouw sector

Elke sector vraagt specifieke kennis. Die hebben wij in huis.

One stop-shop

Terwijl je van jouw business een succes maakt, regelen wij al de rest.

Start je zaak

Digitaal aansluiten

Aansluiten bij Attentia doe je nu online, dat is snel en eenvoudig. 

Hoeveel kost een werknemer?

Bereken met onze calculator hoeveel een medewerker kost en stel het ideale loonpakket samen.

Simuleer hier snel en eenvoudig  

Jij onderneemt - Attentia doet de rest

Payroll

De juiste medewerkers aanwerven? Met een te laag loon zal dat niet lukken, maar een te hoog loon zet financiële druk op jouw kmo. Daarom stellen onze experts samen met jou een interessant, marktconform loonpakket op.

Bekijk  

Preventie & bescherming

Bij een eerste medewerker komen bepaalde wettelijke verplichtingen kijken, vb aanstellen van een preventieadviseur. Onze externe dienst voor preventie en bescherming op het werk zorgt ervoor dat je medewerkers floreren in een veilig en vitale werkomgeving.

Bekijk  

Je eerste medewerker, wat moet je in orde brengen?

Voor je werknemer bij je aan de slag gaat, moeten een aantal administratieve zaken in orde zijn. Dit kan overweldigend overkomen, maar geen nood! Bij Attentia kan je rekeningen op een uitgebreid team van experten, plus: je vaste contactpersoon helpt je bij elke stap. Meer zelfs: als jij dat wil regelen wij het meeste voor jou!

Geen idee waar te beginnen?

Attentia is er om u bij iedere stap optimaal te ondersteunen en begeleiden!

In ons gratis e-book voor kmo’s leest u alles wat u moet weten voor u een eerste medewerker aanwerft. Van het samenstellen van een aantrekkelijk salarispakket over het creëren van een veilige en gezonde werkplaats tot de financiële steun waarvan u kunt genieten.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Lime logo

“Als start-up gaat uw focus volledig naar groei. Dan bent u blij met een partner voor preventie en bescherming op wie u kan vertrouwen om in orde te zijn met alle sociale wetgeving.”

Romain Dekeyser - Sr Operations Manager Benelux bij Lime

Lees meer
eccelenza logo

“Attentia speelt kort op de bal. Dat is van levensbelang in de horeca.”

Matthieu Spruytte - personeelsmanager Eccellenza

Lees meer