De Service Delivery Managers

Maak kennis met de Service Delivery Managers van Attentia

Elke klant bij Attentia kent zijn of haar vaste klantenbeheerder. Maar wie zijn de sterke vrouwen achter die klantenbeheerders? In deze blogpost maakt u kennis met Ingeborg Monsieurs, Els De Smet en Emma Crepeele, drie Service Delivery Managers bij Attentia. Wat doen ze? Wat drijft hen? Lees het hieronder.

Portret:

  • Ingeborg Monsieurs – 5 jaar Service Delivery Manager ‘sociaal secretariaat’
  • Emma Crepeele – 1,5 jaar Service Delivery Manager ‘sociaal secretariaat’
  • Els De Smet – 4,5 jaar Service Delivery Manager ‘preventie en bescherming’

De service Delivery Managers van Attentia zorgen ervoor dat kmo’s tevreden zijn over onze service en dat de interne teams optimaal werken. Ze staan in voor het leiden, plannen en organiseren van de dienstverlening, bouwen langetermijnrelaties met de klanten uit en analyseren proactief hun behoeften, om hen zo te helpen groeien.

Drie grote blokken

“Onze job bestaat uit drie grote blokken”, legt Els De Smet uit. “Enerzijds onderhouden we het contact met de klanten. We plannen proactief meetings, we komen tussenbeide bij eventuele problemen en zoeken gepaste oplossingen. Anderzijds coördineren we de interne afdelingen en organiseren we de dienstverlening, om aan alle verwachtingen te voldoen. Tot slot staan we ook in voor projecten en zelfs productontwikkeling. We stemmen ons aanbod continu af aan de veranderende markt en vraag.”

“Luisteren is een belangrijk deel van onze job. Om een concreet voorbeeld te geven: Attentia geeft bijstand bij schokkende gebeurtenissen op het werk. Door te luisteren, merkten we dat medewerkers soms ook nood hebben aan begeleiding als ze privé iets meemaakten. Met zo’n informatie gaan wij dan proactief aan de slag, in samenwerking met alle interne teams, zegt Els.

Efficiënte service

De Service Delivery Managers hebben vooral een strategisch adviserende rol. “We adviseren onze klanten, maar ook onze eigen klantenbeheerders”, zegt Emma Crepeele. “Uiteindelijk is het onze prioriteit om ervoor te zorgen dat de service teams zo efficiënt mogelijk werken en onze klanten tevreden zijn van onze diensten. Wij fungeren als gesprekspartner en proberen dicht bij onze klanten te staan. Het gaat over de evoluties die ze maken met het bedrijf.”

Bakken energie

Flexibiliteit en zin voor avontuur. Dat heb je volgens Ingeborg Monsieurs nodig om de job graag te doen. “Je moet uit je comfortzone durven stappen. Waar anderen vastlopen, is het onze taak om een creatieve oplossing te vinden, out-of-the-box. Bovendien moet je proactief en oplossingsgericht kunnen werken, én open kunnen communiceren, zowel intern als met de klant. Dat maakt onze job uitdagend, maar net ook zo boeiend. Je krijgt er bakken energie van.”

De grootste voldoening haalt een Service Delivery Manager uit mensen helpen. “Ik sta in voor coaching en opleiding van onze klantenbeheerders”, vertelt Ingeborg Monsieurs. “Als ik die mensen zie groeien in hun job, voel ik me zo voldaan.” Ook voor de klanten zijn de Service Delivery Managers een klankbord en partner: “Ze kunnen bij ons terecht als er problemen zijn of als ze zorgen hebben, wij zijn er voor hen”, vult Emma aan. “Wij willen voor hen een vertrouwde partner blijven. Wanneer onze klanten tevreden zijn van onze service en echte ambassadeurs van Attentia worden, is onze missie geslaagd.”

Wil u iets bespreken met onze Service Delivery Managers? Neem gerust contact met ons op.